ΠΟΎ Θ' ΑΝΑΨΟΥΜΕ ΚΕΡΙΑ;
ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΙΆ ΣΟΦΙΑ!


Ευχαριστώ θερμώς τους οργανωτές τής σημερινής Συγκέντρωσης Διαμαρτυρίας κατά τής μετατροπής τού αιωνίου συμβόλου τής Ορθοδοξίας, της Αγίας τού Θεού Σοφίας σε τζαμί, υπό των Τούρκων κατακτητών τής πρωτεύουσας των Ελλήνων Κωνσταντινούπολης. Σε πείσμα των προσκυνημένων και των νενέκων, σηκώνετε το ανάστημά σας εσείς και γίνεστε μπροστάρηδες και πρωτοπόροι, οργανώνοντας και ομιλία στην ιστορική πόλη τής Θήβας. Στη Βοιωτία, στη Στερεά Ελλάδα, χτυπά σήμερα εδώ δυνατά η καρδιά τής Ορθοδοξίας και της Ελλάδας, η καρδιά των απροσκύνητων και των ελεύθερων! Οι χτύποι της φτάνουν σε κάθε γωνιά τής πατρίδας μας, σε κάθε Έλληνα και σε κάθε Χριστιανό τής Διασποράς και της Οικουμένης! Όλοι μαζί εδώ ενωμένοι, ως αδιάσπαστη κυτταρική αλυσίδα τής αιωνίου Ελλάδος, συντονίζουμε αυτή την ώρα τους χτύπους τής καρδιάς μας με όλα τα αδέρφια μας, προσευχόμαστε στο Θεό και υψώνουμε το ανάστημά μας απέναντι στον εχθρό, φωνάζοντας δυνατά: -"Πού θ' ανάψουμε κεριά"; - "Μέσα στην Αγιά Σοφιά"! -"Πού θ' ανάψουμε κεριά"; -"Μέσα στην Αγιά Σοφιά! -"Πού θ' ανάψουμε κεριά"; -"Μέσα στην Αγιά Σοφιά"!
Εύ γε! Εύ γε σε όλους εσάς, που σε καιρούς χαλεπούς, σε καιρούς ηττοπάθειας, ωχαδερφισμού, ατομολατρίας και καλλιεργούμενων φοβικών συνδρόμων, είστε σήμερα εδώ, ασπίδα και βέλη τής Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αποδεικνύοντας το απροσκύνητον τού Έλληνος, τη δύναμη τής ψυχής, την βαθειά σας πίστη! Είστε εδώ, είμαστε εδώ, όρθιοι και ευθυτενείς, αξιοπρεπείς και υπερήφανοι, με πύρωμα ψυχής και βλέμμα καθαρό, στέλνοντας μήνυμα αντίστασης κι ελπίδας, εντός και εκτός συνόρων, ότι αρνούμαστε πολιτικές υποτέλειας και τακτικές ήττας! Είμαστε η φύτρα τού Αχιλλέα και τού Μεγαλέξανδρου, τού Παλαιολόγου και του Παλληκαρίδη• δεν είμαστε οι τελευταίοι τού χθες, είμαστε οι πρώτοι τού αύριο!
Στέλνουμε μήνυμα σε πολιτικούς και θρησκευτικούς ταγούς, σε στρατιωτικούς και δικαστικούς, σε πανεπιστημιακούς και πνευματικούς ανθρώπους, σε ανθρώπους των γραμμάτων και των τεχνών, σε καθηγητές και δασκάλους, σε φοιτητές και μαθητές, σε εργαζομένους και σε ανέργους, σε εφοπλιστές και επιχειρηματίες, σε ελεύθερους επαγγελματίες και σε αγρότες, σε ανθρώπους κάθε εργασίας και κάθε επαγγέλματος: ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φτάνει πια με τον ενδοτισμό και την υποτέλεια! Φτάνει πια με τις εθνικές υποχωρήσεις, τις εθνικές ήττες, τις εθνικές ταπεινώσεις, τους εθνικούς εξευτελισμούς! Φτάνει πια με το σφυροκόπημα κατά της Ορθοδοξίας και των Ορθοδόξων, του Ελληνισμού και των Ελλήνων! 8 Χριστιανοί σκοτώνονται παγκοσμίως καθημερινά γιατί είναι Χριστιανοί! 260.000.000 εκατομμύρια Χριστιανοί διώχθηκαν από Νοέμβριο του 2018 έως και τον Οκτώβριο τού 2019 γιατί ήταν Χριστιανοί! Το 37% της Κύπρου αιχμάλωτο. Η Μακεδονία "στο σφυρί". Στο Αιγαίο πεμπτοφαλαγγίτες προωθούν συνεκμετάλλευση! Η σιωπή είναι συνενοχή! Η προδοσία είναι έγκλημα! Σήκω πάνω Χριστιανέ! Σήκω πάνω Έλληνα!
 

Λόγια καθαρά όπως πάντα:
Η Αγία Σοφία θεμελιώθηκε το 532 μ. Χ. και εγκαινιάστηκε από τον Ιουστινιανό ως Χριστιανικός Ναός το 537 μ.Χ. ενώ ο ιδρυτής τού Ισλαμισμού Μωάμεθ γεννήθηκε το 570, δηλαδή 33 χρόνια αργότερα από τα εγκαίνια του ιερού ναού των Χριστιανών. Συνεπώς η κατασκευή και η χρήση του ήταν αποκλειστικά από Χριστιανούς και η προοπτική χρήσης του σήμερα σαν τζαμιού, είναι ευθεία επίθεση και προσβολή κατά του Χριστιανισμού.
Για την ολοκλήρωση του κολοσσιαίου αυτού έργου των Ανθέμιου και Ισίδωρου (το οποίο εδράζεται σε δύο παλαιότερους χριστιανικούς ναούς οι οποίοι όμως πυρπολήθηκαν αμφότεροι, με πρώτη θεμελίωση το 330 μ.Χ. από τον Μέγα Κωνσταντίνο και δεύτερο κτήσιμο επί Θεοδοσίου Β' με ολοκλήρωση το 415 μ.Χ.), εργάστηκαν συνεχώς 10.000 άνθρωποι επί 6 έτη και ξοδεύτηκαν 320.000 λίρες (περίπου 120.000.000 σημερινά ευρώ), ενώ προσφορές και υλικά έφταναν από όλα τα μέρη που υπήρχε και τότε ελληνισμός (π.χ. μάρμαρα, χρυσός, ασήμι, ελεφαντοστό κ.ά.). Η Κωνσταντινούπολη, είναι χτισμένη πάνω στην ελληνική πόλη Βυζάντιο που πρώτος έχτισε ο Βύζας το 667 π. Χ. σε περιοχή που ήταν ήδη και τότε ελληνική, δηλαδή βρίσκεται σε αρχαιόθεν ελληνική γη, η οποία κατέχεται από τους Τούρκους. Συνεπώς, η Ελλάδα έχει κάθε δικαίωμα να διεκδικεί με κάθε τρόπο τις πατρογονικές της εστίες.
Μετά την άλωση της Κωνσταντινουπόλεως, η Αγία Σοφία κατακτήθηκε από των Μωάμεθ Β' και βεβηλώθηκε από το Ισλάμ. Το 1934, ο Μουσταφά Κεμάλ, με απόφαση τού τότε υπουργικού συμβουλίου, την μετέτρεψε για δικούς του λόγους σε μουσείο (πιθανώς στην προσπάθειά του να εκκοσμικεύσει την ισλαμική Τουρκία), το οποίο άνοιξε τις πύλες στους επισκέπτες το 1935. Το 1985, η Αγία Σοφία ανακηρύχθηκε από την UNESCO σε Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς. Δηλαδή, έχουμε βίαιη κατάκτηση, προσβολή ιερών και οσίων του Χριστιανισμού και της Ορθοδοξίας, προσπάθεια πολιτικού εξωραϊσμού τής εικόνας τής Τουρκίας και παγκόσμια αναγνώριση ενός ναού τού χριστιανισμού σε μνημείο πολιτιστικής κληρονομιάς. Συνεπώς, το θέμα της Αγίας Σοφίας, αφορά τους Χριστιανούς, αφορά την Ελλάδα και τους Έλληνες αλλα συγχρόνως αφορά και την UNESCO και όλες τις αρχές και εξουσίες όλων των χωρών τού πλανήτη, οι οποίοι οφείλουν να κατανοήσουν ότι η μετατροπή τής Αγίας Σοφίας σε τζαμί τους αφορά, είναι προσβολή και για αυτούς και πρέπει να το θεωρήσουν και δικό τους πρόβλημα που χρήζει άμεσης λύσης, σε διαφορετική κατεύθυνση από αυτή που κινείται ο Τούρκος Ρ. Τ. Ερντογάν. Αυτό που εκτιμάται όμως ότι θα προκύψει στη σκληρή πραγματικότητα, είναι οι μαλθακές δηλώσεις Ευρωπαίων και μελών τού "διεθνούς καφενείου" τού ΟΗΕ και στον αντίποδα δυναμικές δηλώσεις ισλαμιστών που θα αναγάγουν (ανάγουν;) τον Ερντογάν σε ηγέτη τους.
 

Ο Ρ. Τ. Ερντογάν, φαίνεται πως από ετών κινείται εντός ενός σπειράλ "κρίσης μεγαλείου". Ξεκάθαρα λειτουργεί έχοντας ονειρώξεις για ανασύσταση της "οθωμανικής αυτοκρατορίας". Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως τον στοιχειώνει "η δόξα τού Μουσταφά Κεμάλ" και τον οποίο μάλλον θέλει να ξεπεράσει. Προσοχή όμως: Η "κρίση μεγαλείου" του, δεν τον έχει οδηγήσει -έως τώρα- στην καταστροφή, αντιθέτως τον έχει καταστήσει δυναμικό συνομιλητή τού Τραμπ, του Πούτιν, της Μέρκελ και πολλών ακόμη. Επίσης, στο πλαίσιο της ονείρωξής του για "οθωμανική αυτοκρατορία", επιτίθεται συνεχώς και παντού (π.χ. στους Σύρους, στους Κούρδους, στους Λίβυους, στους Αρμένιους και -φυσικά- στους Έλληνες), χωρίς να ενοχλείται από την διεθνή κοινότητα -τουναντίον, βρίσκει υποστήριξη. Ακόμη, δεν προωθεί -όπως ακούγεται- "αποκεμαλοποίηση" αλλά υπερκεμαλοποίηση, υπό την έννοια ότι δεν ακυρώνει επιτυχίες προηγουμένων Τούρκων ηγετών υπέρ Τουρκίας (μαζί και του Μουσταφά Κεμάλ) αλλά προσπαθεί να τις ανακατευθύνει ή και μεγεθύνει ή και αυξήσει. Όμως δεν θέλει να ονομάζεται η προσπάθειά του "υπερκεμαλοποίηση" (λόγω και της ισλαμικής κατεύθυνσης που συνεχώς ενισχύει) και θα προτιμούσε να γράψει η ιστορία για "Ερντογανισμό" (με θετικό πρόσημο για αυτόν και την Τουρκία). Για την Ελλάδα δε, οι προθέσεις του είναι ξεκάθαρα διατυπωμένες και στην πράξη καθημερινώς εξελισσόμενες. Συνεπώς, και αμφισβητεί την εδαφική μας ακεραιότητα, και παραβιάζει την εθνική μας κυριαρχία συνεχώς και ασυστόλως, σε θάλασσα, γη, αέρα και υποθαλασσίως, και υπονομεύει την τάξη και την ασφάλεια εντός Ελλάδος με πράκτορές του και την βόμβα των ισλαμιστών λαθρομεταναστών, και δημιουργεί συμμαχίες με γειτονικές μας χώρες για πολυμέτωπο αντιπερισπασμό, και δημιουργεί προβλήματα με μουσουλμάνους Έλληνες πολίτες ανθελληνικής συνειδήσεως (π.χ. Θράκη και αλλού), και πολλά ακόμη, τα οποία τον καθιστούν ξεκάθαρα απειλή για την Ελλάδα και τον πολιτισμό και προοιωνίζουν σύγκρουση (εκτός εάν η ελληνική πλευρά συνεχίσει να λειτουργεί ενδοτικά όπως επί δεκαετίες πράττει).
 

Στα καθ' ημάς:
Μπορεί να γίνονται θεωρητικές προσεγγίσεις ότι ο Ερντογάν με την ενέργειά του να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί, εμμέσως αναγνωρίζει το μεγαλείο της και αυτό αποτελεί ήττα για αυτόν, ο ίδιος όμως μέσα από αυτή την συμβολικότατη ενέργεια (την οποία ενέκρινε το Συμβούλιο της Επικρατείας της Τουρκίας) προωθεί τον νεοοθωμανισμό και συγχρόνως αλιεύει ακόμη περισσότερες ψήφους από τα λαϊκά στρώματα των "Τούρκων εργατών αδερφών μας", οι οποίοι αλαλάζουν φανατικά υπέρ του (όπως άλλωστε έκαναν και για την εισβολή τού σοσιαλιστή Ετσεβίτ στην Κύπρο το 1974).
Συγχρόνως, έχουν -λαϊκιστί- "ξαμολυθεί" νεοραγιάδες, προσκυνημένοι, αργυρώνητοι, "πρακτοράκια", "γιουσουφάκια", "τελάληδες" της "ελληνοτουρκικής φιλίας" και πολιτικά υποτακτικοί αλλά και επικίνδυνα ανόητοι και αναπαράγουν τουρκικές θέσεις τύπου "...έχει δίκιο η Τουρκία, η Αγιασοφιά είναι στην επικράτειά της", "...είναι εσωτερικό ζήτημα της Τουρκίας", "...και οι Χριστιανοί γκρέμισαν ναούς", "...οι στρατόκαυλοι να θυμηθούν τη νίκη τού Μωάμεθ", "...αυτά που ακούγονται εμπίπτουν στον αντιρατσιστικό νόμο" και άλλα πολλά ανθελληνικά από προδοτόκαυλους, τα οποία λειτουργούν υπέρ τής τουρκικής προπαγάνδας. Οι νεοπροδότες μάλιστα, σκλάβοι τής λεγόμενης Νέας Τάξης Πραγμάτων, έφτασαν στο σημείο φωνάζουν σύνθημα που λέει "Έλληνα βλάκα, Έλληνα λεβέντη, στον τάφο σου θα στήσουμε το πιο μεγάλο γλέντι". ΠΙΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΠΙΣΩ! "Ο λαός δεν ξεχνά, τους προδότες τούς κρεμά"! Και δεν είναι μόνον αυτοί• παραλλήλως, άλλα αγαπημένα "παιδιά τού συστήματος", πήραν προ ετών απόφαση (στις 14/4/2013 στο 19ο Συνέδριό τους) η οποία λέει -μεταξύ άλλων- και τα εξής: "Σε κάθε περίπτωση, οποιαδήποτε μορφή κι αν πάρει η συμμετοχή της Ελλάδας σε ιμπεριαλιστικό πόλεμο, το ΚΚΕ πρέπει να είναι έτοιμο να ηγηθεί στην αυτοτελή οργάνωση της εργατικής λαϊκής αντίστασης, ώστε αυτή να συνδεθεί με την πάλη για την ήττα της αστικής τάξης τόσο της εγχώριας όσο και της ξένης ως εισβολέα". Δηλαδή, τα Ελληνόπουλα θα μάχονται στα σύνορα υπέρ πατρίδος πιστοί στο Σύνταγμα και πεμπτοφαλαγγίτες θα κάνουν πλάτες στον εχθρό, ερμηνεύοντας πιθανό εθνικό απελευθερωτικό αγώνα ως "ιμπεριαλιστικό", για να προωθήσουν τον καταστατικά δηλωμένο σχεδιασμό τους για κατάληψη της εξουσίας και για επιβολή τής δικτατορίας τού προλεταριάτου (πώς τάχα θα γίνει αυτό, με γαρύφαλλα ή με αιματοκύλισμα); ΠΙΣΩ ΠΡΟΔΟΤΕΣ! ΠΙΣΩ! ΕΜΠΡΟΣ ΟΙ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ, ΠΙΣΩ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ!

Παραλλήλως, Έλληνες "αυτομαστιγώνονται" λεκτικώς γιατί δεν έχει αλλάξει η πολιτική κατάσταση προς το πατριωτικότερον στη χώρα. Το ενδιαφέρον είναι ότι αγνοί και ευαίσθητοι πατριώτες αγωνιστές, αυτοχρεώνονται υπέρμετρες ευθύνες που δεν τους αναλογούν (διότι ούτε κυβερνήτες είναι ούτε αρχηγοί ΓΕΣ), την ίδια στιγμή που πολιτικοί νάνοι και Εφιάλτες και οι ψηφοφόροι και υποστηρικτές τους, συνεχίζουν να μιλούν για "συνεκμετάλλευση στο Αιγαίο" (όχι όμως και στην Πόλη και στη Μικρασία), για "μισά μισά" (όμως από τα ελληνικά), για "να τα βρούμε για τα κοιτάσματα" (όμως σε Αιγαίο, Κρητικό και Κύπρο και όχι στη γείτονα χώρα), για "διαθρησκευτική συνύπαρξη" στο μεγαλειώδες έργο τού ορθόδοξου ελληνισμού, και -δυστυχώς- πολλά πολλά ακόμη.
Και ο Πατριάρχης; Ο Αρχιεπίσκοπος; Οι επικεφαλής των Ορθοδόξων Εκκλησιών; Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος; Η Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος; Οι Επίσκοποι και οι Ιερείς; Το χριστεπώνυμον πλήθος; Ο Πρωθυπουργός; Η ΠτΔ; Οι Υπουργοί και Υφυπουργοί; Οι βουλευτές; Οι Ανώτατοι και Ανώτεροι Δικαστές; Η Ηγεσία όλων των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων; Η Ακαδημία των Αθηνών; Ο Πνευματικός, Επιστημονικός, Πανεπιστημιακός και Καλλιτεχικός κόσμος; Η UNESCO, ο Τραμπ, ο Πούτιν, η Μέρκελ, οι Αρχηγοί Κρατών της Ε.Ε.;
Ο Πάπας και οι επικεφαλής των άλλων αιρετικών δοξασιών; Οι επικεφαλής της Μασονίας, Λεσχών, Στοών και Ομαδώσεων; Οι πρόεδροι "συλλογικοτήτων" και συλλόγων; Οι απανταχού Έλληνες των δύο Ελλάδων (Ελλάδος και Κύπρου) και της Διασποράς; Οι Πανέλληνες; Δηλώσεις - Κουμπαριές - Ζεϊμπέκικα
Μπίζνες - Ενδοτικότητα - και ξανά Δηλώσεις! Ευτυχώς όμως, κάποιοι αντιστέκονται...
Και τι Δηλώσεις! Τραγικές!
Με φιλοτουρκική πολιτική, δεν μπορείς να ασκήσεις ελληνική εθνική πολιτική!
Ούτε με ακυρώσεις παραγγελιών πολεμικών πλοίων, καθ' υπόδειξιν ξένων κέντρων ή τινών εκ των λεγομένων "δανειστών". Ούτε επιτρέποντας την παραβίαση τής εθνικής σου κυριαρχίας. Ούτε κλαψουρίζοντας για συμπαράσταση από τους "εταίρους". Ούτε οδηγώντας το έθνος σε δημογραφική συρρίκνωση και εξαφάνιση. Ούτε ασκώντας πολιτική υπέρ των λαθραίως εισβαλλομένων στη χώρα, οι οποίοι πλέον μάλλον αθροίζονται σε εκατομμύρια. Ούτε διώχνοντας -κατ' ουσίαν- στο εξωτερικό 600.000 Έλληνες, επιτρέποντας εποικισμό και αντικατάσταση πληθυσμού. Ούτε υποθηκεύοντας την χώρα για 100 χρόνια. Ούτε προσβάλλοντας και εκφοβίζοντας τους πολίτες που φρονούν εθνικώς, την στιγμή μάλιστα που η άσκηση εθνικής πολιτικής είναι μονόδρομος για την επιβίωση τού έθνους μας.
 


Λόγια κοφτά: Αυτοί που δημιούργησαν το πρόβλημα, δεν μπορούν να σε βγάλουν από αυτό!
Την ίδια στιγμή που οι δηλώσεις τού Πατριάρχη, της ΠτΔ, του Πρωθυπουργού, τού Υπουργού Εξωτερικών, τού Προέδρου τής Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαθημένων τής Εκκλησίας και άλλων πολλών αναφέρονται στην μετατροπή τής καρδιάς τής Ορθοδοξίας σε τζαμί με φράσεις περίεργες (ακόμη και διπλωματικά ερμηνευόμενες ως περίεργες), την ίδια στιγμή οι Τούρκοι (σήμερα διά τού Ερντογάν και Υπουργών και στελεχών του, στο παρελθόν από άλλους Τούρκους) εξευτελίζουν ευθέως την Ορθοδοξία, τον Χριστιανισμό, την ελληνική πολιτική, το διεθνές δίκαιο, τον πολιτισμό και κάθε φοβικό δειλό ή παγκόσμιο συμφεροντολόγο. Παρατίθεται ένα συμπίλημα κάποιων δηλώσεων, χωρίς να αναφέρονται -για λόγους δεοντολογίας- οι εκστομούντες τις φράσεις γιατί είναι απομονωμένες φράσεις κειμένων, πλην όμως φράσεις με ιδιαιτέρως αρνητική βαρύτητα: "Αγκάθι στην ειρηνική συνύπαρξη λαών και θρησκειών", έκφραση "θλίψης και ανησυχίας", "ανατροπή της θετικής ένδειξης ανεκτικότητας της Τουρκίας", "υπονόμευση των αξιών της ανεκτικότητας και του διαλόγου των θρησκειών", "επιλογή της Τουρκίας να κόψει δεσμούς με τον δυτικό κόσμο και τις αξίες του", "η Αγία Σοφία ως μουσείο, αποτελεί τόπο και σύμβολο συναντήσεως , αλληλεγγύης και αλληλοκατανόησης Χριστιανισμού και Ισλάμ", "ενός οικουμενικού μνημείου πολιτισμού και αλληλοπεριχώρησης μεταξύ των λαών και των ανθρώπων και των λαών διαφορετικών θρησκευτικών ταυτοτήτων", "παραβιάζονται οι αξίες ενός μνημείου" και πολλά ακόμη που προκαλούν κλαυσίγελω. Από την άλλη, οι δηλώσεις αλλά δυστυχώς και οι πράξεις των Τούρκων, κινούνται σε μία εντελώς διαφορετική κατεύθυνση: "Θα αφήσουμε πίσω μία Τουρκία που αρμόζει στους προγόνους", "Η Αγία Σοφία ως δικαίωμα Άλωσης προσφέρθηκε στους μουσουλμάνους", "ήταν όνειρο από τα νιάτα μας", "μπορούμε να το πούμε τζαμί της Αγιασοφιάς". Η σύγκριση προκαλεί θλίψη και οργή. Ας συνεκτιμηθεί ότι σε όλο το φάσμα των λεγομένων "ελληνοτουρκικών σχέσεων", ελληνόφωνοι πολιτικοί μιλούν για "συνεκμετάλλευση εντός των ελληνικών χωρικών υδάτων", λένε ότι "δεν πρέπει να είμαστε πλεονέκτες", μιλούν για "μισά μισά" αλλά από τα δικά μας, λένε ψευδώς ότι "η Τουρκία έχει δικαιώματα γιατί έχει μεγαλύτερη ακτογραμμή" εξαιρώντας τα νησιά μας, υποστηρίζουν ότι "ένας πόλεμος θα εξαφανίσει τον ελληνισμό", προτείνουν επίλυση διαφορών στη Χάγη για να μετατοπίσουν πιθανή ήττα σε απόφαση διεθνούς δικαστηρίου. ΠΑΡΑΔΙΔΟΥΝ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΟΙ ΕΧΘΡΟΙ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΚΑΝ ΝΑ ΟΝΕΙΡΕΥΤΟΥΝ! Προδίδουν υπέρ Τουρκίας, Σκοπίων, Αλβανίας και άλλων και εισπράττουν την διεθνή χλεύη και περιφρόνηση.
"Εσωτερικό θέμα τής Τουρκίας" θεωρεί η Ρωσία την ισλαμοποίηση τού λίκνου τής Ορθοδοξίας! "Αμφισβητούμενα (διαφιλονικούμενα) ύδατα θεωρούν οι ΗΠΑ την εισβολή των Τούρκων στο ελληνικότατο Καστελόριζο τού ελληνικότατου Αιγαίου. "Να τα βρείτε" λένε οι Γερμανοί, με αυτούς που εισβάλλουν στη χώρα μας. Οι εκάστοτε κυβερνώντες, δυστυχώς κατάντησαν την Ελλάδα παγκόσμιο γελωτοποιό.
Έλληνες πολιτικοί υπέρ τού εθνικισμού, όμως των Τούρκων!
Έλληνες πολιτικοί υπέρ τού εθνικισμού, όμως των Σκοπιανών!
Έλληνες πολιτικοί υπέρ τού εθνικισμού, όμως των Αλβανών!
Ντροπή! Ντροπή! Ντροπή!

Κι από κοντά, κάποιοι με το μανδύα τού "πατριώτη", να καταγγέλουν μόνο τον Ερντογάν. Όχι λοιπόν! Δεν είναι μόνο ο Ερντογάν! Είναι η συνολική και διαχρονική πολιτική, ασχέτως τού ποιος κυβερνά στην Τουρκία. Και αυτή την επιθετική (και ανθελληνική) πολιτική, την υποστηρίζει σχεδόν όλο το πολιτικό φάσμα τής χώρας τους, αυτοί που λέγονται -με την δική τους ορολογία- δεξιοί, κεντρώοι, αριστεροί (πλην κάποιων Κούρδων και ελαχίστων ακόμη). Τους υποστηρίζουν και οι Τούρκοι κεφαλαιοκράτες, και οι Τούρκοι προλετάριοι κι εργάτες, και οι Τούρκοι μασόνοι, όλοι! Γιατί έχουν εθνική συνείδηση! Πού είναι οι εν Ελλάδι αντίστοιχοί τους; Δεν θέλουν; Δεν μπορούν; Ή είναι συνειδητά προσκυνημένοι; "Φωτιά και τσεκούρι" φωνάζει ο Κολοκοτρώνης, ακούει κανείς;
Ακούστε κι εσείς δημοσιογράφοι, πολιτικοί, διεθνολόγοι και λοιποί αναλυτές: Για να μην θεωρηθείτε "παπαγαλάκια τού συστήματος, πέρα από τον κάθε Ερντογάν, οφείλετε να καταγγείλετε -και να καταγγέλετε- τους Έλληνες πολιτικούς που διατηρούν το πλάτος των εθνικών χωρικών υδάτων στα 6 ναυτικά μίλια, ενώ η Ελλάδα δικαιούται να το αυξήσει μέχρι τα 12 ναυτικά μίλια. Οφείλετε να καταγγέλετε τους Έλληνες πολιτικούς που διαρτηρούν το πλάτος τού εθνικού εναέριου χώρου μόνο στα 10 ναυτικά μίλια, με αποτέλεσμα να μην συμπίπτει με τα ελληνικά χωρικά ύδατα κατά παγκόσμια πρωτοτυπία τής Ελλάδος. Οφείλετε να καταγγέλετε τους Έλληνες πολιτικούς που αρνούνται εδώ και δεκαετίες να δώσουν εντολή κατάρριψης τουρκικών στρατιωτικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τον εθνικό μας εναέριο χώρο. Οφείλετε να καταγγέλετε την σοβαρότατη παράλειψη των κυβερνήσεων τής Ελλάδος να ανακηρύξουν και να οριοθετήσουν την ΑΟΖ σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο και να την υπερασπίσουν. Οφείλετε να καταγγέλετε αυτούς που ετοιμάζονται να πουλήσουν εθνικά μας δικαιώματα μέσω Χάγης, γιατί αν το πράξουν απευθείας οι ίδιοι ίσως -ίσως...- καταλάβει ο ελληνικός λαός τι παίζεται πίσω από τα παραπετάσματα και κάτω από το τραπέζι. Όπως φωνάζω εδώ και χρόνια, ζούμε ημέρες προ νέας αλώσεως. Εάν ο ελληνικός λαός καταλάβει, πολιτικοί θα πάψουν να έχουν τα οφέλη τής εξουσίας που τους παραχωρεί ο ίδιος με την ψήφο του, όμως μπορεί να σωθεί η Ελλάδα. Μπορούν να ανατραπούν επιχειρούμενα "τετελεσμένα". Πρέπει όμως να ξυπνήσει ο λαός. Ο Περικλής Γιαννόπουλος, σκίζει με τη δυναμική φωνή του τις δεκαετίες κι ακούγεται επίκαιρος όσο ποτέ: "Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες -αναφορατζήδες- τις κλάψες, το μελάνι, και πιάστε το σπαθί"! Κι αλλού: "Τι φωνάζεις ελληνική φυλή; Μπήκαν κλέφτες στο μαντρί σου; Εάν σου βαστά, έμπα διώχτους"!
Φτάσαμε στο σημείο να συζητούν καθημερινώς οι Έλληνες για το ποια αντίμετρα πρέπει να λάβει, να επιδιώξει και να υλοποιήσει η Ελλάδα. Δεν έπρεπε να υπάρχει αυτή η συζήτηση γιατί πολύ απλά έπρεπε ήδη να έχουν εφαρμοστεί πολλά από αυτά από την πρώτη κιόλας στιγμή και να αναμένουμε νέα, σκληρότερα και αποτελεσματικότατα. Θα ήταν αυτονόητο ότι πρέπει να σταματήσει η ανέγερση τεμένους στο Βοτανικό (που κακώς ενεκρίθη). Όπως αυτονόητο θα ήταν να κλείσει το τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή γιατί κάνει συνεχώς, αδιαλείπτως και προκλητικώς ανθελληνικά και μισαλόδοξα κηρύγματα, υπονομεύοντας την εθνική κυριαρχία και την ασφάλεια τής Ελλάδος. Θα ήταν αυτονόητο να απελαθούν για αρχή όσοι ισλαμιστές εισήλθαν λάθρα στην Ελλάδα και έχουν δημοσίως υποστηρίξει την Τουρκία. Θα ήταν αυτονόητο να επιχειρηθεί πλήγμα στο διαμετακομιστικό εμπόριο από Τουρκία προς Ευρωπαϊκή Ένωση και Ελλάδα (το εξαγώγιμο προϊόν τής Τουρκίας το 2019 ήταν 57 δισεκατομμύρια προς την Ε.Ε., εκ των οποίων 2,7 δισεκατομμύρια προς την Ελλάδα). Θα ήταν αυτονόητο να πιεστούν, με επίσημη πρόσκληση Κούρδων στην Ελλάδα για συζητήσεις αναγνώρισής τους. Πολλά ακόμη θα ήταν αυτονόητα και για τον απλό λαό ως πρώτες αντιδράσεις, όπως το να σταματήσουν τα ταξίδια για διακοπές και ψώνια στην Τουρκία, να σταματήσει η τηλεθέαση "τουρκοσειρών" στην τηλεόραση, να αγνοηθούν επιχειρήσεις οι οποίες τις στηρίζουν διαφημιστικά, να σταματήσουν οι αγορές τουρκικών προϊόντων. Μπορούν να ειπωθούν πολλά ακόμη παραδείγματα. Γνωρίζουμε ήδη και την απάντηση -μέσω πονηρής ερώτησης- με την οποία εμβολιάζεται ο λαός: "Δηλαδή τι θέλετε, πόλεμο;" Έ λοιπόν, εάν κυβέρνηση και αντιπολίτευση αδυνατούν να ομονοήσουν και να ξεκινήσουν πράττοντας στοιχειωδώς τα ανωτέρω, εάν αδυνατούν να υπερασπιστούν αλλιώς την εθνική μας κυριαρχία, ανεξαρτησία και αξιοπρέπεια, εάν η στάση τους οδηγεί σε εθνική ήττα, τότε ΝΑΙ! ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΟΛΕΜΟ! Για εθνική ακεραιότητα, για εθνική ασφάλεια, για εθνική αξιοπρέπεια! Γιατί η Ελλάδα ΔΕΝ πωλείται, ΔΕΝ παραχωρείται, ΔΕΝ τεμαχίζεται! Γιατί δεν είχε, δεν έχει και δεν θα έχει σχέση με πολιτικούς προδότες, με νενέκους! Η ιστορία λέει πώς κάθε νενέκος χρειάζεται το Σαγιά του. ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΗ ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ!
 

Μέσα από την αχλύ των μύθων, φαίνεται πως έρχεται το "πλήρωμα τού χρόνου". Φτάνει η ώρα που άγγελος Κυρίου θα ξαναδώσει το ξίφος στον Μαρμαρωμένο Βασιλιά κι αυτός θα ξεχυθεί στην Βασιλεύουσα να διώξει τους καταπατητές τής Αγιάς Σοφιάς, λίκνου των Ορθοδόξων Χριστιανών, τους καταπατητές των ιερών πατρογονικών μας εστιών τής Πόλης των Πόλεων. Η Επτάλοφη θα σειστεί συθέμελα, εξαιτίας τής ατιμίας εις βάρος τού Ορθοδόξου Χριστιανικού Ναού τής τού Θεού Σοφίας. Διότι η Αγία Σοφία, υποστασιάζει το ενιαίον και αδιαίρετον τής μίας ορθής δόξας, μονάς εν τριάδι και τριάς εν μονάδι, και είναι το θρησκευτικό σύμβολο τής χιλιόχρονης Αυτοκρατορίας μας, ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΚΛΗΣΙΆ ΤΉΣ ΑΛΥΤΡΩΤΗΣ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑΣ ΜΑΣ!
Αγκαλιάζουμε με αγάπη κι εμπιστοσύνη τις ένοπλες δυνάμεις μας, στέλνουμε παντού μήνυμα εθνικής ομοψυχίας και πίστης και λέμε τούτο: Και αν αργεί το ποθούμενο, δεν λέμε "ΘΑ το φέρουμε". Λέμε "ΝΑ το φέρουμε"! Στη Σμύρνη, στην Πόλη και στην Αγιά Σοφιά, κι ακόμα παραπέρα, στην Κόκκινη Μηλιά!
ΖΗΤΩ ΟΙ ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΜΑΣ!
ΖΗΤΩ Η ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ!
ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ!