Άρθρο του Λάμπρου Χουλιαρά / Υποστρατήγου ε.α.-Στρατηγικού Αναλυτή
Από την εποχή της αρχαίας Ελλάδας η αυτάρκεια είχε αναδειχθεί ως βασική επιδίωξη, που παράλληλα με την ελευθερία και την αυτονομία, αποτελούσαν τις προϋποθέσεις ύπαρξης και επιτυχίας της πόλης – κράτους. Όπως οι πολίτες, αγωνίζονταν για την ανεξαρτησία τους υπερασπίζοντας την ελευθερία της πόλης– κράτους, συνέβαλλαν στην διακυβέρνηση με νόμους που οι ίδιοι είχαν θεσπίσει για να επιτύχουν την αυτονομία της, έτσι συμμετείχαν και στη παραγωγή για να καλύψουν τις ανάγκες τους και να ενισχύσουν την αυτάρκεια της πόλης τους.
Η αυτάρκεια, είναι η κατάσταση εκείνου που επαρκεί στις ανάγκες του, η οικονομική ανεξαρτησία, το να έχεις κάθε τι που χρειάζεται, χωρίς να εξαρτάται σε τίποτε από άλλον! Η αυτάρκεια επομένως είναι η σημαντικότερη παράμετρος για την ανεξαρτησία μιας χώρας. Όταν έχεις όσα σου χρειάζονται, τότε δεν έχεις ανάγκη οικονομική από κανέναν. Και όταν δεν εξαρτάσαι οικονομικά, δεν εξαρτάσαι και πολιτικά.
Η Πατρίδα μας είναι μία ευλογημένη χώρα! Έχει τα πάντα! Από το απλούστερο προϊόν μέχρι το πιο σπάνιο ορυκτό! Έχει ακόμη θάλασσα, ήλιο, υπέροχο κλίμα, ιστορία, πολιτισμό! Έτσι, αυτοί που είχαν βάλει στο μάτι την πατρίδα μας, την οδήγησαν διά των ταγών της στην απώλεια της αυτάρκειάς της. Πρώτα κατέστρεψαν την γεωργία και την κτηνοτροφία. Ανάγκασαν τους Έλληνες διά των επιδοτήσεων να σταματήσουν να δουλεύουν στα χωράφια τους και να καταστρέψουν τις παραγωγές τους. Κατέστρεψαν ακόμη και κάθε άλλη παραγωγική πηγή. Η ελληνόκτητη ναυτιλία σήκωσε κάθε λογής σημαία και τα συναλλαγματικά κεφάλαια τους επενδύονται σε κάθε λογής πιστωτικό κατάστημα της Υφηλίου! Με σκόπιμες πολιτικές έκλεισαν κάθε μεγάλη βιομηχανική επιχείρηση κ.λ.π.
Για να μπορέσει λοιπόν σήμερα η Ελλάδα να ορθοποδήσει θα πρέπει να επαναπροσδιορίσει αυτές τις τρεις επιδιώξεις των προγόνων μας. Να ξαναγίνει ελεύθερη. Αυτό θα το επιτύχει πετώντας από πάνω της, τις εξαρτήσεις! Στην συνέχεια να επιδιώξει να γίνει πάλι ουσιαστικά ανεξάρτητη, χωρίς αλλότριες επιρροές ή επεμβάσεις. Κυρίως όμως τα δύο προηγούμενα θα τα επιτύχει αν ξαναγίνει αυτάρκης. Με παραγωγή, γεωργία, κτηνοτροφία, ναυτιλία, βιομηχανία, τουρισμό και ενέργεια. Έτσι, όταν η Ελλάδα ξαναγίνει αυτάρκης δεν θα έχει ανάγκη να ζει, όπως σήμερα, με δανεικά, ακόμη και για τις βασικές της ανάγκες διατροφής. Με οραματισμό και την υλοποίηση ενός εθνικού "σχεδίου αυτάρκειας", οι "ΈΛΛΗΝΕΣ για την Πατρίδα" θα επιτύχουν βασικά και πρώτιστα:
1)Τον επαναπατρισμό των Ελλήνων.
Ο λαός μας και ειδικότερα οι νέοι μας, με βαθιά πίστη προς τη πατρίδα μας δεν θα παρασύρονται σε ξένα καταναλωτικά πρότυπα ζωής άλλα θα αρέσκονται στον λιτό και ηρωικό τρόπο ζωής. Δεν θα παρασύρονται από την ξενομανία αλλά από την ανάδειξη των παραδόσεων της ελληνικής φυλής και οικογένειας . Έτσι θα ανακοπεί η φυγή προς το Εξωτερικό των νέων μας και συγχρόνως όσοι κατά το παρελθόν ξενιτεύτηκαν θα πάρουν το δρόμο του νόστου προς τη Πατρίδα. Θα θεσμοθετηθούν φορολογικά κίνητρα για τους επαναπατριζόμενους Έλληνες.
2)Η στήριξη της υπαίθρου.
Στα χωριά και τα απόμακρα νησιά θα δημιουργηθούν δομές τέτοιες, που τίποτα δεν θα έχουν να ζηλεύσουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα. Θα κατασκευαστούν οδικά δίκτυα και θα δρομολογηθούν πλοία, (απλά αλλά λειτουργικά), προς σμίκρυνση των αποστάσεων και συντόμευση των χρόνων, των ορεινών και απόμακρων νησιωτικών περιοχών. Θα θεσμοθετηθούν φορολογικά κίνητρα για τους Έλληνες που επιστρέφουν ή εγκαθίστανται για μόνιμη κατοικία, στα χωριά και νησιά κάτω των 500 κατοίκων, όπως π.χ., μειωμένη φορολογία και ΕΝΦΙΑ κατά 80% για τα δέκα πρώτα χρόνια της επιστροφής τους. Παραχώρηση δωρεάν δημόσιας γης προς καλλιέργεια και στους γονείς άνω των δύο τέκνων, επιπροσθέτως, παραχώρηση οικοπέδου, οικίας και απαλλαγής επιστροφής δανείου Α΄ κατοικίας, μέχρι 100.000Ε. Στις παραμεθόριες περιοχές και στις μικρές νησίδες του Αιγαίου θα καθιερωθεί ο θεσμός του "Έμισθου Εθνοφύλακα-Συνοριοφύλακα", προς ενίσχυση του δημογραφικού και της Άμυνας της Πατρίδος, στην απόμακρη ύπαιθρο. Επίσης, γενναίες επιδοτήσεις σε έγγαμους έλληνες κάτω των 40 ετών, για την έναρξη ατομικής, αγροτικής, βιομηχανικής, τουριστικής ή άλλης εμπορικής επιχείρησης, εκτός νομών Αττικής και Θεσσαλονίκης και εκτός από πρωτεύουσες νομών.
3) Η πολυποικιλότητα της Παραγωγής, η εκμετάλλευση των εθνικών πόρων και η ανάπτυξη όλων των οικονομικών τομέων.
Η πρωτογενής παραγωγή σε όλους τους τομείς σε πρώτη προτεραιότητα. Αξιοποίηση και εκμετάλλευση όλων των εθνικών πόρων προς ενίσχυση της εθνικής οικονομίας. Εθνικό δόγμα στην αυτάρκεια. ΄΄ Στα εισαγόμενα προϊόντα που δύνανται να παραχθούν στη χώρα θα επιβάλλονται ειδικοί δασμοί και ότι μπορεί να παράγεται σε επάρκεια δεν θα εισάγεται ΄΄.
Το εθνικό συμφέρον επιτάσσει την κατά το δυνατόν μεγαλύτερη ιδία ικανοποίηση των αναγκών, δηλ. την αυτάρκεια. Σήμερα απόλυτη αυτάρκεια είναι αδύνατη πρακτικά, ακόμη και στις σπάνιες θεωρητικά δυνατές περιπτώσεις, γιατί αποβαίνει σε βάρος άλλων αναγκαίων οικονομικών κλάδων, όπως το εμπόριο, μεταφορές. Η ιδιαίτερη όμως έμφαση στην αυτάρκεια, ως πρόταση μπορεί να βγάλει τους Έλληνες από την οικονομική κρίση και καθίσταται απαραίτητη προϋπόθεση που για να το καταφέρουμε αυτό απαιτείται να κτίσουμε αρμονικές ανθρώπινες σχέσεις, αυτό που λείπει σήμερα από την καθημερινή μας ζωή.
Η Αυτάρκεια είναι ο κυριότερος παράγοντας ανεξαρτησίας και σαν τέτοιος πρέπει και να επιδιώκεται κατά το δυνατόν και να εφαρμοστεί από εμάς τους Εθνικιστές. Προϋπόθεση όμως για την επιτυχία όλων των προηγουμένων είναι να εκλεγούν στην πατρίδα μας οι ηγέτες, που θα έχουν κλεισμένη στην καρδιά τους την Ελλάδα και θα νοιώσουν το μεγαλείο της, να επικρατήσουν. Έτσι η πατρίδα μας θα μεγαλουργήσει και πάλι!