Έλλειψη Αγωγής και Πνεύματος:
 
Γράφει ο Κωνσταντίνος Παπαδογιάννης.
 
  Η μαρξιστική τάση των φιλελευθέρων που μας έχει περιβάλει τα τελευταία χρόνια, έχει επιτύχει να προωθήσει και να επιβάλλει με έναν έμμεσο τρόπο τις "αξίες" της. Νόμοι αφύσικοι και προσβλητικοί για την στοιχειώδη νόηση, περιορισμός της ανάγκης για ελεύθερη έκφραση της όποιας γνώμης και κυρίως με εθνικό πρόσημο. Πέραν λοιπόν του πολιτικού αλλά και του υγιειονομικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας, το κύριο αλλά και παραμελημένο είναι αυτό της κρίσης αξιών.
  Ο πνευματικός μας πολιτισμός κατ' ανάγκην θα πρέπει να διεισδύσει μέσα στις ρίζες της κοινωνίας, υιοθετώντας νέες μορφές επικοινωνίας, αποβάλλοντας καταστροφικές τακτικές του παρελθόντος όπως την εσωστρέφεια και την ηττοπάθεια. Τα αναγκαία για εσωτερική αποβολή που προαναφέρθηκαν είναι εκείνα τα στοιχεία που έχει καλλιεργήσει η νέα τάξη, δυστυχώς με μεγάλη αποδοχή από τον σύγχρονο Έλληνα. Αν αναλογιστεί κανείς την καταπάτηση της φυσικής νομοτέλειας, θα αντιληφθεί πώς τα θεμέλια για την δημιουργία ενός Εθνικού Κράτους είναι ίσως πιο αναγκαία από ποτέ. Την ώρα που η Ισλαμική Τουρκία είναι ένα βήμα πριν εκτελέσει επιθετικές ενέργειες κατά της Πατρίδος μας και η οικονομική εξαθλίωση γιγαντώνεται, με την φτώχεια και την ανεργία να έχει "χτυπήσει" πλέον την πόρτα σχεδόν κάθε νοικοκυριού, κάποιοι ακόμα επιμένουν στην διοχέτευση των ιδεολογικών αφηγημάτων που μας έφεραν σε αυτή την ζοφερή πραγματικότητα.
  Η μείωση του γηγενούς πληθυσμού της Ελλάδος εφαρμόζεται με ταχύτατους ρυθμούς και με πολλούς ύπουλους και δόλιους τρόπους. Η Μεγάλη Επανεκκίνηση έφερε μαζί της και την Μεγάλη Αντικατάσταση! Η χώρα μας συρρικνώνεται και ο Έλληνας ακόμα δεν σκέπτεται Εθνικά και δεν επαναστατεί. Το ραδιόφωνο, ο τύπος, η τηλεόραση, το διαδίκτυο αλλά και τόσοι άλλοι χώροι διαμόρφωσης της κοινής γνώμης ξεκάθαρα και εντελώς επαίσχυντα δείχνουν την συμπόρευση με το διεθνές αντεθνικό τόξο (πλην ολίγων εξαιρέσεων). 
  Η αναζήτηση δεξαμενών Εθνικής Σκέψεως, Ιδεαλισμού και Πνευματικής ανύψωσης είναι εκείνες οι μορφές που θα ανασυγκροτήσουν την Αγωγή και θα μας κάνουν να ξαναβρούμε την χαμένη μας Ταυτότητα. Μέσα εξ αυτών θα οικοδομηθεί ένας νέος πραγματικός Ελληνικός Πολιτισμός που θα προάγει την ψυχική και σωματική ανάταση, την αποστροφή από κάθε τι που τον εκμαυλίζει και συντηρεί τα τρωτά στοιχεία του χαρακτήρος του.
  Επί του τελευταίου, η εγκαθίδρυση αυτής της κοσμοθέασης θα είναι έτοιμη να συγκρουστεί με κάθε διδασκαλία, που εναντιώνεται στις αρχές και τις αξίες του Εθνικού Κράτους. Το έργο αυτό της Πνευματικής Αγωγής, είναι σοβαρότατο και σκοπεύει στην παιδεία και την μόρφωση του λαού, την υγιή και καλαίσθητη ιδιοπροσωπία και εξύψωση με κάθε δυνατό τρόπο.
  
 
 
 
Σημείωση "φ": Υπεύθυνος για το άρθρο είναι αποκλειστικά ο αρθρογράφος. Οι θέσεις του είναι προσωπικές δεν υιοθετούνται απαραίτητα από το Κέντρο φ και τίθενται σε δημόσιο διάλογο σε πνεύμα ελευθερίας.