Έβρος : Ούτε σπιθαμή Ελληνικής γης δεν διαπραγματευόμαστε
(Απάντηση όπως θα έπρεπε να είναι )
 
 
Γράφει ο Γιάννης Μπινιάρης (Γαλανόλευκο Στέκι*)
 
 
Τις τελευταίες ημέρες έχουμε στον Έβρο κατάσταση αρπαγής Ελληνικής έκτασης . Πρόκειται για τη θέση Μελισσοκομείο στις Φέρες Έβρου .

Η Τουρκία προχώρησε στην κίνηση αυτή εκμεταλλευόμενη την ιδιομορφία του εδάφους , όπου κατά το χειμώνα Φουσκώνει η κοίτη του ποταμού και πλημμυρίζει την περιοχή, το καλοκαίρι όμως τα νερά υποχωρούν, αυτή ακριβώς την ευκαιρία άρπαξαν οι Τούρκοι και είχαμε την παρουσία ενόπλων δυνάμεων τους στο Ελληνικό αυτό κομμάτι γης, εκτάσεως περίπου 16,5 στρεμμάτων .

Μετά τις διαστάσεις που άρχισε να λαμβάνει το θέμα , το Υπουργείο Εξωτερικών προσπάθησε να αποδώσει την είδηση ως Fake News και να υποτιμήσει την κατάσταση . Εάν όμως είναι έτσι τότε προς τι με εντολή του Υπουργού Κυρίου Δένδια έγινε διάβημα για την παρουσία Τουρκικών δυνάμεων;
Χαρακτηριστικά ο ίδιος ο Υπουργός Εξωτερικών είχε δηλώσει :

«Εγώ εύχομαι να πάμε σε μια συνεννόηση. Υπάρχει ένα ζήτημα αμφισβήτησης του ακριβούς ορίου εξαιτίας και των αλλαγών της κοίτης του ποταμού. Δεν μ’ αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε δυο φίλες χώρες, οι οποίες είναι σύμμαχοι. Αυτά τα πράγματα λύνονται χωρίς να γραφεί ούτε μονόστηλο σ’ εφημερίδα. Μπορούν κάλλιστα να γίνουν οι ανάλογες μετρήσεις και με μια επιτροπή κοινή όλα αυτά τα πράγματα να επιλυθούν. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα»

Άρα η είδηση είναι έγκυρη.

Τώρα όμως προκύπτει άλλο θέμα , τι εννοεί η Κυβέρνηση, μέσω των δηλώσεων του ΥΠΕΞ, ότι μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα ; Στα πόσα θα αρχίσει να ανησυχεί ;
Αυτά για όλους εμάς τους Έλληνες είναι τραγικά πράγματα να λέγονται εκ στόματος των ανθρώπων που άρχουν τον τόπο , η απάντηση είναι μια ΟΥΤΕ ΣΠΙΘΑΜΗ Ελληνικής γης δεν είναι προς διαπραγμάτευση και μια η αντίδραση που αρμόζει, ΑΝΑΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΩΡΑ !

Όλη η κατάσταση αυτή βέβαια είναι αποτέλεσμα μιας στρεβλής πολιτικής κληρονομιάς που αφήνει η μια κυβέρνηση στην επόμενη δεκαετίες τώρα , από το 1974 με τον Καραμανλή να μας λέει "η Κύπρος κείται μακράν", το 1996 στα Ίμια, όπου είχαμε τη δήλωση "Τη σημαία την πήρε ο αέρας ", το 2016 με το περίφημο "και να χάσουμε μερικά νησιά δεν πειράζει " του Ζουράρι, στο 2020 και το "Μιλάμε για μερικές δεκάδες μέτρα" του Δένδια.

Εκτός αυτού , ας μας εξηγήσει κάποιος αρμόδιος της Κυβερνήσεως, πως ορίζεται η φιλία μεταξύ δύο χωρών; Ναι είμαστε σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, αλλά ποια είναι η φιλική στάση της Τουρκίας ; Δεν θα σταθώ στις χρόνιες και συνεχείς προκλήσεις-παραβιάσεις, αλλά στην πρόσφατη κίνηση 100 Τουρκικών και Φιλοτουρκικών ΜΚΟ , με τις ευχές των αρχών της Τουρκίας , να διεκδικήσουν νομικά με προσφυγή στο δικαστήριο της Χάγης , την ΕΕ και τον ΟΗΕ τα 2/3 της Κρήτης , τη Δυτική Θράκη και 12 ακόμα Ελληνικά νησιά .
Βλέπουμε λοιπόν , ότι υπάρχει σχεδιασμός και η νησίδα αυτή στις Φέρες Έβρου είναι στρατηγικής σημασίας εξού και η Τουρκία περνά στην κατάληψη της με σκοπό τη δημιουργία προγεφυρώματος .

Τέλος , παρακαλώ ως Έλληνας τους Κυβερνώντες να φορέσουν πάλι τα παντελόνια τους και να απαντήσουν όπως αρμόζει στην περίσταση !
 
Σημείωση "φ": Υπεύθυνος για το άρθρο είναι αποκλειστικά ο αρθρογράφος. Οι θέσεις του είναι προσωπικές και τίθενται σε δημόσιο διάλογο σε πνεύμα ελευθερίας.